**حرمت نان** در فرهنگ اسلامی و ایرانی جایگاه ویژهای دارد. نان به عنوان **برکت سفره** و یکی از مهمترین نعمتهای الهی شناخته میشود.
### **۱. اهمیت نان در اسلام**
امام علی (ع) میفرمایند:
*”اکرموا الخبز فإن الله عز و جل أنزل له برکات السماء وأخرج برکات الأرض.”*
**”نان را گرامی بدارید، زیرا خداوند برکات آسمان را برای آن نازل کرد و برکات زمین را از آن خارج نمود.”**
### **۲. حرمت نان و احترام به آن**
در روایات اسلامی توصیه شده است که:
– نان را **زیر پا قرار ندهید** و آن را بیاحترامی نکنید.
– **خردههای نان را دور نریزید**، زیرا اسراف محسوب میشود.
– نان را با **احترام مصرف کنید** و از هدر دادن آن بپرهیزید.
### **۳. ضربالمثلها و باورهای فرهنگی**
در فرهنگ ایرانی، ضربالمثل **”نان و نمک خوردن”** نشاندهندهی **احترام و وفاداری** است. کسی که از سفرهی دیگری نان و نمک خورده باشد، **مدیون محبت و مهماننوازی اوست**.
### **۴. پرهیز از اسراف و حفظ نعمتها**
در آموزههای دینی تأکید شده است که **اسراف در مصرف نان و سایر مواد غذایی جایز نیست**. باید نانهایی که قابل استفاده نیستند، **در محل مناسبی قرار داده شوند** تا از هدر رفتن آن جلوگیری شود.
**نان، نماد برکت و رزق الهی است**، پس باید با احترام و قدرشناسی از آن استفاده کنیم. 😊✨